Producenci

Prasa Norwalk Juicers- stal nierdzewna

Prasy do Soku
17200
PLN
Prasa Norwalk Juicers- stal nierdzewna
Prasa Norwalk Juicers- stal nierdzewna 1 2.91026
Prasa Norwalk Juicers- stal nierdzewna
Dostępność:
wycofany z oferty
Cena: 17 200,00 zł
Cena netto: 13 983,74 zł
Oblicz Ratę
sztuki Zyskujesz 1 720 pkt [?]
Norwalk Juicer


Zbudowany z wysokiej jakości stali nierdzewnej i zbudowany tak, aby wystarczył na całe życie!



Wyjątkowe urządzenia kuchenne wykonane wyłącznie dla Ciebie, aby proces uzyskiwania naturalnej surowej żywności został w pełni zachowany. Prasa Norwalk może służyć jako sokownik do trawy pszenicznej, wszystkich zielonych roślin liściastych oraz owoców i warzyw. Dostajesz o 1 / 3 więcej soku bogatego w składniki odżywcze i witaminy niż z jakiegokolwiek innego urządzenia. Sposób przetwarzania przez Norwalka pozwala w pełni wykorzystać ogromny magazyn substancji odżywczych i smakowych dostarczonych przez Matkę Naturę w postaci energii biofotonów z leczniczą bionformacją roślinną, enzymy i błonnik pokarmowe, witaminy, kwasy i minerały odżywcze.


MODEL 270 ZE STALI NIERDZEWNEJ

Model 270 wykonany jest w całości ze stali nierdzewnej włącznie z obudową zewnętrzną dzięki czemu charakteryzuję się świetną wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne, a utrzymanie go w czystości nie sprawia najmniejszych problemów. Świetny design oraz kolorystyka powoduje, że urządzenie pasuje do każdej kuchni dzięki czemu cieszy się niesłabnącym powodzeniem.

 

 

CECHY CHARAKTERYSTYCZNE , KTÓRE SPRAWIAJĄ, ŻE URZĄDZENIE NORWALK JEST KLASĄ SAMĄ W SOBIE.


Pełna ekstraktacja. Prasa Norwalk bardzo dokładnie i delikatnie ekstrahuje naturalne węglowodany z owoców, podobnie z witaminami, pierwiastkami śladowymi, enzymami i innymi niezbędnymi składnikami. Powoduje to, że sok jest niezwykle wysokiej jakości oraz ma niepowtarzalny smak przez co nie ma sobie równych w porównaniu z innymi metodami ekstrahowania soków.

 

Prosto i efektywnie. W bardzo szybki i prosty sposób w ciągu zaledwie 20 minut z 12,5 kg marchwi można uzyskać od 7-8 litrów soku. Wielu właścicieli urządzenia robi soki 1-2 razy w tygodniu, a następnie przechowując wszystko w pojemnikach próżniowych dzięki czemu soki nie tracą swoich walorów .

 

Przechowywanie soków. Metoda wyciskania za pomocą prasy hydraulicznej umożliwia ekstrakcję z minimalnym mieszaniem się soku z powietrzem, a to znacząco spowalnia utlenianie soków i ich rozkład. Dlatego właśnie soki wytworzone przez urządzenie Norwalk mogą być przechowywane w szczelnie zamkniętych pojemnikach próżniowych w lodówce przez kilka dni z niewielkimi stratami odnośnie smaku, zapachu, koloru czy też witamin. Prasa Norwalk dostarcza najlepszej jakości soków nawet z tak trudnego materiału jak warzywa liściaste np. nać pietruszki, szpinak czy zielenina pszenicy oraz smakowitą śmietankę z kokosów, a także duże ilości soków z twardych, bogatych w błonnik łodyg trzciny cukrowej.

 

Mrożone soki. Soki zrobione za pomocą prasy Norwalk mogą być zamrażane i przechowywane do 6 miesięcy z niewielkimi stratami co do wartości odżywczych. Soki z zieleniny mogą być robione w dużych ilościach w sezonie i zamrażane na tackach do robienia kostek i przechowywane w takiej postaci w zamrażalce.

Hydrauliczna prasa Norwalk łączy w sobie fantastyczną niezawodność niezbędną do przygotowywania żywności. Urządzenie to łączy w sobie wiele możliwości tj. młynek do mąki, młynek do nasion, młynek do kawy, szatkownica do sałatek, przyrząd do kruszenia lodu, itd. wraz z robieniem w sposób najbardziej efektywny wszelkich soków.

 

Sposób działania prasy hydraulicznej. Owoce i warzywa zostają zmiażdżone i wyciśnięte, a następnie pakowana bezpośrednio do woreczków wielokrotnego użytku, które są umieszczane w prasie hydraulicznej aby wyekstrahować z nich sok. Podczas gdy prasa wyciska sok z woreczków wypełnionych miazgą inny woreczek może być w tym czasie napełniany ww. miazgą.

 

Czyszczenie prasy hydraulicznej. Niewiele czasu potrzeba, aby oczyścić prasę zaraz po skończeniu robienia soków, nie ma znaczenia czy wyciśnięte zostało trochę soku czy też wiele litrów. Pięć zdejmowanych części w urządzeniu Norwalk jest zrobionych ze stali nierdzewnej i mogą być umyte w zmywarce.

 

SOKOWNIK NORWALK –WSKAZÓWKI POMOCNICZE.


 

Gratulacje! Jesteście Państwo w posiadaniu najlepszego sokownika na świecie. Trochę praktyki i Państwo staną się w tym mistrzami, a samo robienie soków będzie bez wysiłkowe i przyjemne.


Przed użyciem urządzenia proszę obejrzeć materiały, które dołączyliśmy do zestawu, lub video na naszej stronie internetowej oraz przeczytać strony 1-25 w instrukcji obsługi.


Wszystkie części muszą być prawidłowo zamontowane do maszyny.


Jeżeli nie uda się włączyć urządzenia proszę sprawdzić gniazdo sieci elektrycznej. Należy upewnić się czy rurka wlotowa jest odpowiednio włożona/ustawiona i przykręcona dwoma nakrętkami motylkowymi. Zaokrąglona powierzchnia wsypu powinna pasować z górną powierzchnią/łącznika rury wlotowej lub czy czasem nie jest odwrócona ta powierzchnia/łącznik.


Wspornik części gniotących i część gniotąca muszą być wstawione od strony przedniej komory, poniżej pokrętła, po dokręceniu do komory. Jeżeli wspornik części gniotących zostanie wstawiony od tylnej strony to urządzenie nie włączy się.


Zapobieganie cofaniu się masy: Sokownik działa trochę podobnie jak blendera bez pokrywki.


Pierwszy materiał wrzucany do komory miażdżącej, szczególnie w przypadku małej marchewki podczas miażdżenia będzie strzelał (wytryskiwał) do góry, kawałki mogą wylądować aż na suficie, ale do tego nie dojdzie wtedy gdy Państwo będą wiedzieli jak temu zapobiec. Jeszcze raz przypominamy że cofanie się materiału, szczególnie w przypadku obróbki małych marchewek będzie miało miejsce dopóki dopóty państwo nie nauczą się jak to poprawnie zrobić.


Istnieje wiele sposobów aby temu zapobiec. Najprostsza z nich to użycie niebieskiej pokrywy (wieczka), które jest dołączone do zestawu.


Kruszenie (miażdżenie) bez osłony zapobiegającej cofaniu się: Zgniatacz Norwalk jest bardzo silny zatem pierwsza marchewka powinna być włożona do otworu wlotowego ostrożnie aby nie powodowała cofania się zmielonej masy. Trzeba być cierpliwym ponieważ przy początkowych kilku włożeniach. Na początku należy wybrać dużą marchew (lub włożyć jednocześnie 2-3 małe marchewki. Powoli wkładać do otworu wlotowego. Trzymać marchew dopóki dopóty w pełni nie zakryje wejścia aby przypadkowe cofanie masy natrafiło na rękę nad wlotem a nie w sufit. Popchnąć marchewki delikatnie w kierunku zgniatacza lewą ręką podczas gdy prawą ręką zasłaniamy wejście na wlocie przez około 2-3 sekundy aż do momentu jak w komorze znajdzie się więcej materiału. Po tym należy odsunąć rękę z nad otworu wlotowego, wziąć tłoczek. Popychać tłoczek jedynie do połowy długości wlotu tak aby umożliwić zmiażdżonej masie warzywnej pozostawiać powyżej części miażdżących. To działa jak zapora dla następnych wkładanych warzyw i zmniejsza wystąpienie cofania się miazgi.


Należy pamiętać: Zawsze wierzch otworu wlotowego należy nakryć dłonią lub tłoczkiem. Tłoczek dopychamy do końca tylko wtedy gdy już kończymy sesję wyciskania soku. Urządzenie Norwalk jest bardzo silną maszyną i zwykle jest normą że dla początkującego użytkownika robi trochę nieporządku. Jeżeli państwo mają problemy z cofaniem się zmiażdżonego materiału podajemy 4 wskazówki, należy spróbować, gdyż powinny być pomocne aby przyswoić pierwszą fazę nauki obsługi tego urządzenia. Z czasem państwo dojdą do wprawy, wtedy robienie soków dla państwa będzie bardziej efektywne i coraz łatwiejsze.


1. Umieścić niebieską plastikową pokrywkę (znajduje się w zestawie) na wierzch otworu wlotowego. Włożyć marchewki poprzez otwory w pokrywce a wtedy cofanie się masy zostanie wyeliminowane.


2. Podczas pchania tłoczka aż do końca za każdym razem można się spodziewać efektu cofania się masy. Można tłoczek owinąć warstwą grubej gumy około 1 cm od górnego końca to nie dopuści do dopychania tłoczka do samego końca. Na zakończenie należy zdjąć ww. opaskę gumową i masę dopchnąć do samego końca tłoczkiem. Aby wypełnić ostatni woreczek lub płótno.


3. Wyłączyć silnik, wypełnić wlot poszatkowaną (zgniecioną masą np. z marchwi, jabłek itp. Lekko umieścić tłoczek na wierzchu. Włączyć silnik i popychać tłoczek w dół. Wyłączyć silnik i powtórzyć ww. czynność. Robiąc w ten sposób nie będzie mowy aby coś się cofnęło.


4. Większość osób wyczuwa jak to działa po krótkim czasie obsługi maszyny ale jeżeli nadal są problemy z cofaniem się miazgi można zaopatrzyć się w dodatkową przystawkę. To zupełnie wyeliminuje cofanie się masy.


Używanie worków i tkaniny. Patrz strony 13-16 w instrukcji obsługi. Napełnij worek lub materiał około 0,5 kg, od 1 do 1,5 szklanki (250 – 375 ml) .To powinno dać ok. 8 uncji soku (8 x 30 mL) = 240 mL.


Nigdy nie wkładać więcej do jednego woreczka / płótna. Nie wolno potrząsać wypełnionym woreczkiem, szew mógłby zerwać się. Zmielona masa warzywna, owocowa powinna być umieszczona na środku woreczka to pozwala na zawinięcie przeciwległych końców i umożliwia rozszerzenie się pod wpływem silnego nacisku. Należy używać 3 woreczków w przypadku przygotowywania większych ilości soku. Dwa napełnione worki powinny być ułożone w prasie, to pozwala na uzyskanie 16 uncji soku (480mL) za jednym prasowaniem. Trzeci woreczek w tym czasie można podłożyć do wylotu przyrządu gniotącego. Czas wyciskania wynosi zaledwie 15-20 s. do momentu aż sok przestanie ściekać i tylko będzie kapał (strona 11).


NIGDY nie wkładać do prasy przepełnionego woreczka lub już sprasowanego woreczka poprzez złożenie w pół i ponowne wyciskanie.


To może powodować nierówny przesuw prasy i zatrzymania się w wyższej pozycji, możliwe jest zniszczenie prasy i unieważnienie gwarancji. Jeżeli państwo napełnią woreczki prawidłowo otrzymajcie państwo cały sok od pierwszego prasowania.


Aby uniknąć rozerwania woreczków: Szwy mogłyby pęknąć , gdy worki są nieprawidłowo złożone lub jest potrzeba ich wymiany. Proszę się upewnić czy szew jest wewnątrz zagięty, sprawdź video. Wszystkie warzywa powinny znajdować się w środku woreczka.
Dolną niewypełnioną część woreczka założyć na część środkową, podobnie z górną niewypełnioną częścią, również założyć na część wypełnioną, środkową.
Odwrócić na przeciwną stronę i taki pakiet wstawić na dno prasy hydraulicznej tak ,aby zawinięte części znalazły się pod spodem. Złożona torebka filtracyjna nie jest dokładnym kwadratem, przypomina bardziej prostokąt. Umieścić woreczek węższym bokiem w kierunku wylotu. Wypełnić woreczek (materiał) ok. 0,5 kg (1-1,5 szklanki) zmielonej masy owocowej, warzywnej, nie więcej. Z tego po prasie powinno się otrzymać ok. 8 uncji (ok. 240 ml) soku. Nigdy nie wypełniać więcej niż jeden woreczek (materiał). Nie wolno również wstrząsać zmielonymi warzywami w celu ubicia masy. Można próbować materiału do określonych soków. Jeżeli jest to mieszanka wieloowocowa i wielowarzywna zawierająca mało błonnika a więcej płynów (np. jabłka lub kombinacja jabłek z zielonymi warzywami) lepiej wtedy użyć materiału niż zszytego woreczka. Można również spróbować brązowego, (bez wybielaczy) materiału używanego do filtrów do kawy (w kształcie wydłużonego koszyczka). Rozpłaszczyć jeden z takich filtrów ustawić na środku materiału. Następnie wysypać szklankę zmiażdżonego bardziej wodnistego materiału to jest najprostszy sposób prasowania takiej miazgi.


Oczyścić woreczki i szmatki. Proszę zobaczyć na str. 22 instrukcji obsługi. Nigdy nie gotuj woreczków ani szmatek. Materiał i woreczki są zrobione z poliestrów i zaczną topnieć w takiej temperaturze, co zapobiega efektywnemu wyciekaniu soku. Po wyciśnięciu soku należy wypłukać woreczki i szmatki w zimnej wodzie aby usunąć błonnik i części mineralne. Wilgotne woreczki wstawić do torebki plastikowej z suwakiem i włożyć do zamrażalnika. Można wyprać w biodegradacyjnym mydle po 3-4 razach używania. Nie wolno suszyć woreczków, szmatek na powietrzu. To spowoduje że szybko zaczną się rozdzierać, zawsze wilgotne wstawiać do zamrażalnika to zapobiega namnażaniu się bakterii. Przed użyciem odłożyć na ok. 5-10 minut aby woreczki/szmatki rozmarzły, następnie wypłukać w czystej wodzie zanim zostaną ponownie użyte w prasie. W przypadku nagłej strugi (lub szew pękł w woreczku) podczas prasowania można to zminimalizować poprzez zmniejszenie ciśnienia na prasie przesunięcia rączki trochę do przodu, to powoduje przesuwanie prasy wolniej i o mniejszej sile nacisku na przeciekający woreczek lub woreczki wymagające przepłukania. To się zaleca przy robieniu soku ze szpinaku lub jabłek które mają mało błonnika i mają tendencję zapychania szczelin w woreczkach filtracyjnych i materiale filtracyjnym. Jeżeli państwo mają jakiekolwiek trudności z woreczkami to proszę używać materiału, materiał jest bardziej odporniejszy na zapychanie.


Siteczka. Zobacz na str. 7. W zestawie znajduje się 7 siteczek (ponumerowane: 0,1,2,3,4,5,6) to pozwala na mielenie różnych rodzajów warzyw, owoców, nasion, orzechów itp. Siteczka zalecana dla soków to No. 2. Ale gdy państwo przygotowują większe ilości soku za jednym razem lub używają większych marchewek i mnóstwo zielonych warzyw to siateczka No. 2 może być zbyt mała aby przedostała się prze nią miazga, a silnik będzie pracował pod większym obciążeniem i się zagrzewa. Wtedy zalecane jest siateczka No. 1 która umożliwia łatwiejsze i niezawodne działanie szczególnie w przypadku zieleniny. Po skończeniu robienia soków, zanim usunięta zostanie ostatni pełny woreczek spod komory, należy poprzez uchwyt siateczkę wyciągnąć spod komory, oraz energicznie i kilkakrotnie opukać wpychacz (tłoczek) w szczytowej części komory. Ta czynność pozwoli na usunięcie pozostałej miazgi znajdującej się w komorze zamiast ją stracić podczas płukania komory maszyny.

 

Zawsze należy użyć trochę oleju z oliwek na zatyczce wału napędu silnika wtedy jest łatwiej zdjąć przyrząd zgniatający. Jest rzeczą normalną przez pierwsze klika tygodni pracy silnika gdy wydaje świsty, wysokie tony lub trochę się zagrzewa, to powinno stopniowo zaniknąć. Podczas gdy prasa podczas unoszenia się trochę uniesie się i będzie słychać inne tony. Zaleca się aby do prasy wstawiać po dwa wypełnione woreczki wtedy cały proces jest bardziej efektywny. Zaleca się również aby przygotowywać 1 lub więcej litrów soku na raz. Przelać od razu sok do szklanych słoiczków i wstawić do lodówki. Nie pozwolić aby soku ulegał osadzaniu. Jeżeli ktoś z państwa jest na terapii Gersona wymagane jest, aby soki z zieleniny pić zaraz po sporządzeniu, a następnie trzeba pójść do pracy. Proszę spróbować zrobić szklankę zielonego soku, następnie 3-4 szklanki soku marchewkowego i wstawić zaraz do lodówki, oczyścić lub zrobić następny soczek z zieleniny i zabrać ze sobą do pracy. Nie ma większej różnicy w robieniu i piciu soku z marchewki zaraz po zrobieniu lub później przechowywany w lodówce przez 3 godziny, w małych szczelnie zamkniętych szklanych słoiczkach (250-500 ml). Jeżeli państwo są w stanie robić soki co godzinę to jest również dobrze. Dla osób nie będących na pełnej terapii Gersona lub jeżeli nie ma takiej konieczności tak przechowywane soki mogą stać cały dzień. Dla osób pracujących to pozwala na bardziej praktyczne stosowanie tej terapii.

 

Poniżej zamieszczamy link w języku angielskim dzięki któremu mogą Państwo obejrzeć prezentację prasy Norwalk:


http://www.youtube.com/v/yf7tjEQLCvE&hl=pl&fs=1

 

 

Dodatkowo oferujemy zakup kompletu 16 sztuk płócien oraz 16 sztuk woreczków niezbędnych do wyciskania soków w cenie brutto 480 złotych przy zakupie prasy Norwalk oraz 780 złotych w przypadku samego zakupu kompletu.

 

 

Zaleca się pić jak najwięcej soków!!!

 

250 ml soku to minimalna dawka na raz dla dorosłej osoby. Należy przyjąć że im więcej pijemy soków tym lepiej. Mamy nadzieję że niniejsze sugestie będą pomocne. Należy być cierpliwym, to stanie się z czasem łatwiejsze.

 

Pliki do pobrania:

Produkty powiązane

Cud terapii Gersona / Leczenie Sokami Cud terapii Gersona / Leczenie Sokami
Cena: 55,90 zł

Opinie o produkcie (1)

maciek_2oo6@wp.pl
20 marca 2015

na plus


Zaloguj się

Twój Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Bestsellery

Polecamy urządzenia, które powinny być na wyposażeniu każdej kuchni, gdyż pozwalają przygotować najlepszy świeży pokarm będący najwyższą wartością celem dostarczenia organizmowi pełnego składu naturalnego nieprzetworzonego pożywienia.

Copyright EnergiaZdrowia.

Projekt, wdrożenie, pozycjonowanie MajArt

Sklep internetowy od home.pl